Petru Pacuraru, Alumnus ASE Managementul Afacerilor, fondatorul Human Performance Development International (HPDI) și președintele Fundației Leaders

13 August 2017

Mentor, despre problemele antreprenorilor: Romanii inca sunt tributari conceptului de patron.

Petru Pacuraru este antreprenor, consultant si trainer. Pentru ca stia care sunt problemele cu care se confrunta antreprenorii si pentru stie si cum sa le rezolve, a devenit mentor pentru cei aflati la inceput de drum in mediul de business, dar si pentru seniori. Acesta spune ca, din pacate, unii antreprenori nu vor sa renunte la atitudinea de "patron" si la ideea ca "angajatii lucreaza pentru patron", iar aceste metehne dauneaza business-urilor.

Petru Pacuraru este fondatorul Human Performance Development International (HPDI) si presedintele Fundatiei Leaders, cel mai cunoscut ONG din Romania ce promoveaza leadershipul. Primele programe de mentorat le-a inceput in urma cu 10 ani. Pentru el, mentoratul a insemnat, pe de o parte, oportunitatea de a se dezvolta, iar pe de alta, modalitatea de a sustine antreprenoriatul.

"Am inceput primele programe de mentorat pentru antreprenori mai tineri decat mine si, desi pare un act altruist si plin de bunavointa, mentoratul este un drum din care ambii calatori castiga la fel de mult, si mentorul si mentee-ul (cel care invata - n.r.). A fost si este una dintre modurile facile si pline de sens de a ma dezvolta, si de a sustine antreprenoriatul in diferite forme", a declarat Petru Pacuraru pentru wall-street.ro.

Daca in cazul unui antreprenor aflat la inceput de drum, sfaturile unui mentor sunt de mare ajutor, in situatia unuia cu mai multa experienta ele sunt chiar necesare.

Cititi continuarea articolului aici