Doi absolventi de ASE au deschis o agentie de turism online cu 2.000 euro si asteapta afaceri de 200.000 euro

30.05.2017

Roxana Petrescu (28 ani) si Valentin Niculescu (35 ani), amandoi absolventi de Management Economic la ASE, au deschis cu 2.000 euro, bani cu care puteau merge in vacanta, o agentie de turism online, acolo unde este "prezentul si viitorul". Acum, cei doi asteapta o cifra de afaceri de 200.000 euro.

"Piata este destul de aglomerata in turism in general. In online, lucrurile stau putin altfel, daca iti definesti bine publicul tinta reusesti sa ajungi la el pe canalele potrivite. Am ales varianta de agentie 100% online pentru ca nu prea aveam motive sa deschidem una offline. Calatorul din 2017 isi rezerva vacantele online, chiar de pe mobil, acolo se informeaza, isi alege destinatia si toate preferintele, rezerva si achita, fara sa se mai deplaseze pana in adresa X, unde are agentia sediul", spune Valentin Niculescu de ce a ales sa deschida o agentie de turism online si nu offline.

Atat el, cat si partenera sa de afaceri au experienta in antreprenoriat. Valentin mai are o frizerie pentru barbati, Atelierul de Tuns, iar Roxana - o firma de transport persoane, FMB Eurotrans. In plus, cei doi se ocupa impreuna de un proiect antreprenorial, ABC Antreprenori, prin care organizeaza lunar evenimente de networking pentru oameni de afaceri.

La inceput de 2016, cei doi au lansat Trippero, o agentie turoperatoare care vinde online vacante in Europa, Asia si America, dupa o investitie de 2.000 de euro, bani din economii proprii.

Cititi continuarea articolului aici