Mugur Isarescu

Mugur Isarescu

1971, Facultatea de Comert Exterior

Am convingerea ca Asociatia Absolventilor Academiei de Studii Economice poate contribui cu idei esentiale inclusiv la imbunatatirea vietii economice, a climatului de afaceri din Romania.

Stiati ca ?

Imaginea economistului din secolul al 18-lea, Adam Smith, va figura pe noua bancnota britanica de 20 de lire sterline, ce beneficiaza de sisteme sporite de securitate menite a face foarte dificila tiparirea de bancnote false. Smith a fost ales pentru noua bancnota deoarece a contribuit la o mai buna intelegere a societatii si a progresului acesteia. Se considera ca cercetarile lui Smith privind natura umana, organizarea societatii, diviziunea muncii si avantajele specializarii raman puncte de maxima importanta in cadrul economiei. Langa imaginea lui Smith mai sunt reprezentate o fabrica si niste observatii ale economistului privind diviziunea muncii. Smith sl inlocuieste astfel pe compozitorul Edward Elgar, care fusese reprezentat pana in prezent pe bancnota de 20 de lire. Bancnota este asemanatoare modelului existent de bancnota de 20 de lire, pe aceasta fiind imprimata si imaginea reginei Marii Britanii. Cele doua variante vor circula concomitent pana cand modelul vechi va fi retras treptat din circulatie.

Stiri

Stiri

Zilnic veti putea gasi pe site-ul nostru o gama larga de informatii din domenii diferite, in principal cel economic, de natura sa satisfaca atat curiozitatea cat si necesitatea informationala a tuturor vizitatorilor paginii noastre.

Detalii...

Publicatii

Publicatii

Puteti afla detalii despre cele mai noi publicatii ale absolventilor ASE si ale mediului academic de specialitate accesand www.editura.ase.ro. Daca doriti sa recomandati si alte materiale stiintifice va rugam sa ne transmiteti pe adresa contact@alumni.ase.ro.

Detalii...

 Inscrie-te in
ALUMNI ASE

Autentificare

E-mail
Parola
Recuperare parola

Cautare colegi

Stiri

Acum 67 luni:

Rata anuala a inflatiei a coborat la nivelul de 2,4 la suta in luna martie 2012 de la 2,6 la suta in luna [...] Toate stirile...