Pavel Nastase

Pavel Nastase

1975, Facultatea Calcul Economic si Cibernetica Economica

Imi doresc foarte mult ca absolventii nostri sa fie mandri de faptul ca au fost studenti ai ASE si sa promoveze imaginea institutiei. Trebuie sa dezvoltam simtul unei comunitati care sa se pastreze si dupa finalizarea studiilor, ceea ce ar reprezenta o resursa importanta pentru dezvoltarea Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Stiati ca ?

Imaginea economistului din secolul al 18-lea, Adam Smith, va figura pe noua bancnota britanica de 20 de lire sterline, ce beneficiaza de sisteme sporite de securitate menite a face foarte dificila tiparirea de bancnote false. Smith a fost ales pentru noua bancnota deoarece a contribuit la o mai buna intelegere a societatii si a progresului acesteia. Se considera ca cercetarile lui Smith privind natura umana, organizarea societatii, diviziunea muncii si avantajele specializarii raman puncte de maxima importanta in cadrul economiei. Langa imaginea lui Smith mai sunt reprezentate o fabrica si niste observatii ale economistului privind diviziunea muncii. Smith sl inlocuieste astfel pe compozitorul Edward Elgar, care fusese reprezentat pana in prezent pe bancnota de 20 de lire. Bancnota este asemanatoare modelului existent de bancnota de 20 de lire, pe aceasta fiind imprimata si imaginea reginei Marii Britanii. Cele doua variante vor circula concomitent pana cand modelul vechi va fi retras treptat din circulatie.

Stiri

Stiri

Zilnic veti putea gasi pe site-ul nostru o gama larga de informatii din domenii diferite, in principal cel economic, de natura sa satisfaca atat curiozitatea cat si necesitatea informationala a tuturor vizitatorilor paginii noastre.

Detalii...

Publicatii

Publicatii

Puteti afla detalii despre cele mai noi publicatii ale absolventilor ASE si ale mediului academic de specialitate accesand www.editura.ase.ro. Daca doriti sa recomandati si alte materiale stiintifice va rugam sa ne transmiteti pe adresa contact@alumni.ase.ro.

Detalii...

 Inscrie-te in
ALUMNI ASE

Autentificare

E-mail
Parola
Recuperare parola

Cautare colegi

Stiri

Acum 59 luni:

Rata anuala a inflatiei a coborat la nivelul de 2,4 la suta in luna martie 2012 de la 2,6 la suta in luna [...] Toate stirile...